BİZE ULAŞIN
Söve Nedir?

Söve Nedir?

Söve dekorasyon ürünleri kategorisindedir. Hayatlarımızı değiştireceği, ona güzellikler katacağı için söve uygulamalarını siz de çok seveceksiniz. Söve aslında bir ürün değil, malzemedir ve uygulamadır. Sövenin alt ürünleri ise çok fazladır. Söve malzemesi hayatımıza polimer ve kimya teknolojisinin gelişmeleri sonucu girdi. Yeni geliştirilen bir çeşit plastik türevi malzemeden imal edilir. Bu malzemenin mazisine gidelim. Yakın mazide bu malzemenin yerinde strafor malzemesi vardı deyince hemen anlayacaksınız olayı aslında. Strafor malzemeleri halen satılmakta ve kullanılmaktadır anca kullanım alanı söve kadar çeşitli değildir. Ayrıca ürün çeşitliliği de bir yerde sınırlı kalmaktadır. Tabi ki bir de söve kadar dayanıklı değildir. Dayanıklılık bu tarz dış cephe dekorasyon ürünlerinde olmazsa olmazdır. Bir çok kötü hava şartları, çevresel şartlar gibi durumlara dayanıklı olmasının yanı sıra uzun süreler de kullanılabilir olmalıdır. Dış cephe işleri bir çok işe göre daha zahmetli ve emek istediği için dayanıklılık olmazsa olmazlardandır. Strafor gibi eski malzemelerde bu dayanıklılık da yakalanamamıştı. Bu yüzden yapılan uygulamalar bir süre sonra bozulmakta ve kötü görüntüler oluşturmaktaydı.

Söve Nedir, Hangi Maddelerden Yapılır?

Söve; son teknoloji eps ve xps bloklarından üretilir. Eps ve xps bloklar kesilerek üzerine bir takım işler yapılarak dayanıklı ve uzun süreli kullanıma uygun olması sağlanır. Kesilen bloklar üzerine sıva kaplaması yapılır. Bu sıva kaplaması da özel olup, akrilik esaslıdır. Özel olarak kullanılan malzemelerden en önemlisi söve harcı dediğimiz harçtır. Söve nedir sorusunun teknik olarak cevabını halkın anlayacağı dilden en güzel bu şekilde açıklayabiliriz. Sonuç itibariyle yeni gelişmekte olan polimer biliminin bir ürünüdür. Polimer bilimine artan ilginin sonuçları diyebiliriz. Ülkemizde de bu konunun gelişimi üzerine üniversitelerde açılan bölümlerde polimer mühendisleri yetiştirilmeye başlanmıştır. Gelecek, polimerde yani plastik bilimindedir. Hayatımızda bir çok malzeme zaten plastik ve türevlerinden olduğu gibi daha da çok olmaya devam edecektir.

Söve Nedir, Kullanım Alanları Nerelerdir?

Sövenin hammaddesi diyebileceğimiz eps ve xps blokların kullanım alanlarını saymaya kalksak buradan Mars’a yol olur. Bu konuda abarttığımızı düşünüyor olabilirsiniz ama değil. Ucuz ve sağlam, yeni teknoloji bu malzeme hayatımızın her anında bizimledir. Plastik denilince insanların aklına ilk gelen doğaya zarar vermesi durumu da söz konusu değildir. Çünkü, elementel yapısı olsun başka sebepler olsun tamamen çevre dostudur ve tüm Dünya’ da yapılan araştırmalar çevre dostu ürünler olduğunu göstermektedir.
Söve malzemesi inşaat sektöründe bir çağı kapatıp, yeni bir çağ açmıştır adeta. İnşaat firmalarının da, ev satın alacak müşterileri de bu ortak noktada buluşturur. Söve binalarımızın dış ve iç cephe uygulamalarında güvenle ve sağlıkla kullanılabilir.
Sövenin binalarımıza, yapılarımıza kattığı noktalardan ilki ve en büyük hacimde olanı cephe kaplama uygulamalarıdır. Cephe kaplama uygulamalarıyla apartmanınız yepyeni bir görünüme sahip olurken, şehir dekorasyonuna da uymaktadır. Sadece evlerimizi güzelleştirmekle kalmıyor tüm şehri güzelleştiriyoruz. Söve ile yapılan bir diğer ürün ise çok dikkat çeken, insanların ilgi odağı haline gelen dekoratif taçlardır. Dekoratif taçlar; pencere, kapı gibi yerlere uygulanarak cephe kaplamanızı tamamlar. Ayrıca diğer söve ürünlerinden olan sütun, kaide gibi yaşam alanlarınızın havasını değiştirecek uygulamalarda bulunmakta. Payanda gibi nostaljik ürünlerde elde edilebiliyor söveden. Sövenin hayatımıza girmesiyle köşe profillerinin de tanımı değişmiş durumda. Bir çok malzeme yerini söveye ve söve ustalarına bırakmış durumda. Sövenin Efendisi, Efendi Söve olarak sizlere söve nedir sorusunu cevaplamaya çalıştık. Söveyle ilgili merak ettikleriniz, uygulama alanları ve ürünlerin detaylı bilgilerini hazırladığımız diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Tag :

Dekor ,

İletişim

Adresimiz
HALKAPINAR MAH, 1202/12. Sk. NO:32/34, 35110 Konak/İzmir
Telefon : 0232 449 28 84
Email : [email protected]

Çalışma Saatleri

  1. Pazartesi - Cuma 9:00 - 18:00
  2. Cumartesi: 9:00 - 18:00
  3. Destek için: 0232 449 28 84